0468 20 90 58

 

FAQ

Hoe snel groeit een nagel gemiddeld?

De nagel groeit net als de opperhuid continu. De nagel groeit met een snelheid van ongeveer 2 a 3 mm per maand. In de zomer groeit de nagel harder dan in de winter. Ook bij het ouder worden neemt de groeisnelheid af dan op jongere leeftijd. Bij teennagels is de nagelgroei ongeveer 1mm per maand.

Kunnen nagels van een nagelbijter of probleemnagels verlengd worden?

Ja, zelfs een "millimeter" nagel kan verlengd worden.

Kun je gewoon alles doen met kunstnagels?

Ja, als je ze op een goede lengte / verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriem olie te gebruiken, om uw nagel- riemen soepel te houden.

als u merkt dat u de nagels vaak stoot dan zijn ze waarschijnlijk te lang voor u. In dit geval kunt u de nagels korter vijlen, zodat je het breken van de nagels kunt voorkomen.

Door gebruik van handschoenen bij ongewone of zwaardere werkzaamheden kun je de duurzaamheid van kunstnagels verlengen. Gebruik u nagels niet als gereedschap, maar probeer met de toppen van uw vingers te werken.

Kunstnagels mag u nooit knippen, omdat ze dan kunnen breken. Gebruik een houten vijl hiervoor om uw nagels korter te vijlen.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja, wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze de balans kwijt, waardoor deze eerder kunnen beschadigen of breken. Met een nabehandeling worden de nagels weer herstelt waardoor ze in optimale conditie blijven.

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht. Wat er vaak gebeurd, is dat wanneer mensen hun nagels na verloop van tijd beu zijn, ze de kunstnagels eraf gaan peuteren. Je eigen nagels zijn opgebouwd uit 3 dunne laagjes, als je een kunstnagel eraf pulkt, trek je laagjes van je natuurlijke nagel mee, met als gevolg dat je dunne nagels overhoudt. Laat ze daarom vakkundig manicure als u er mee stopt.

Worden eigen nagels zachter door het dragen van kunstnagels?

Nee, natuurlijke nagels zijn bij de meeste mensen zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels zal dat niet veranderen. Wat de meeste mensen in de war brengt, is dat men na het dragen van kunstnagels een ontwenningsperiode doormaakt. Daarom zal de stap van kunstnagels naar natuurlijke nagels en andersom altijd even wennen zijn.

Kun je schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt.

Het herkennen van een allergie door kunstnagels?

Helaas kunnen sommige mensen een allergie opbouwen door kunstnagels. Allergische reacties kenmerken zich door jeuk en opgezette nagelriemen. of irritatie rondom de ogen of mond. Is dit het geval dan dient uw nagelstyliste de kunstnagels te verwijderen, zodat uw handen en nagels weer rustig worden. Door een allergie test kunt u erachter komen waar u precies allergische reacties doorkrijgt.

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?

Ja, u laat ze door de nagelstyliste eraf manicuren, zonder uw eigen natuurlijke nagels te beschadigen, en niet met product remover wat sommigen beweren, dat is niet goed voor de nagels en de huid. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wel de natuurlijke nagel zult beschadigen.